Noutăți

Acasă/Noutăți

Lectură, cultură și performanță – elevii Liceului „Prometeu-Prim” strălucesc la Concursul „Lecturiada Publică pentru juniori și seniori” Ediția a XXII-a”!

La Liceul „Prometeu-Prim”, valorizăm și promovăm pasiunea pentru lectură și dezvoltarea culturală a elevilor noștri. Recent, am participat cu succes la etapa locală a Concursului „Lecturiada Publică pentru juniori și seniori” la Limba și literatura română, iar rezultatele nu au întârziat să apară!

Elevii noștri, însoțiți și ghidați cu devotament de către profesorii de limba și literatura română, au reprezentat școala noastră în mod remarcabil. Prin pasiune, muncă susținută și dedicare, au obținut rezultate deosebite, demonstrând odată în plus că lectura și cultură reprezintă valori fundamentale în formarea lor.

În cadrul acestui concurs literar interdisciplinar, am avut participanți de excepție, iar rezultatele obținute sunt rezonante:

🥇 Clasele a V-a – a VI-a
🏆 Mențiune, Echipa „Povestea fără sfârșit”
Profesori-coordonatori: Angela Prodan și Cornelia Munteanu

🥉 Clasa a VII-a
🏅 Locul III, Echipa „Prometeii cărturesc”
Profesor-coordonator: Cornelia Munteanu

🥇 Clasa a VIII-a
🏆 Locul I, Echipa „Prometeii”
Profesor-coordonator: Aliona Coropceanu

🥉 Clasa a IX-a
🏅 Locul III, Echipa „Ex-libris”
Profesor-coordonator: Carolina Gabura

🥉 Clasa a X-a
🏅 Locul III, Echipa „Lecturarii”
Profesor-coordonator: Carolina Gabura

🥈 Clasele a XI-a – a XII-a
🏆 Locul II, Echipa „Erudiții”
Profesori-coordonatori: Aliona Coropceanu și Angela Prodan

🏅 Mențiune, Echipa „Temerarii”
Profesor-coordonator: Veronica Postolache

Aceste realizări nu doar atestă talentul și cunoștințele literare ale elevilor noștri, ci reprezintă și un pas semnificativ în valorizarea lecturii de calitate și a performanței culturale în rândul tinerei generații. Această competiție a fost un prilej excelent pentru elevi de a-și demonstra creativitatea, priceperea în gestionarea cuvântului și pasiunea pentru cultură și lectură.

La Liceul „Prometeu-Prim”, promovăm lectura ca un mod de viață, încurajăm descoperirea unor noi universuri literare și stimulăm dezvoltarea constantă a abilităților culturale ale elevilor noștri. Felicitări tuturor participanților și profesorilor care i-au ghidat, pentru angajamentul și pasiunea în dezvoltarea și promovarea culturii și a lecturii!

Continuați să explorați tărâmurile fascinante ale cărților și să transformați fiecare lectură într-o experiență memorabilă!

Alte noutăți

📢 Mândria noastră crește odată cu noile succese ale prometeistelor, care s-au clasat pe locul I în cadrul Olimpiadei Republicane

Vezi mai mult »

📢 Suntem deosebit de bucuroși de noile succese ale elevilor noștri, premianți la Olimpiada Republicană de matematică!📝 🎉 Sincere felicitări

Vezi mai mult »