Noutăți

Acasă/Noutăți

Conferința Națională „Leadershipul Autentic – între Creativitate și Inventică”:  O Zi Memorabilă de Învățare și Inspirare la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”

În data de 25 noiembrie, Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” a organizat o conferință națională remarcabilă despre leadershipul autentic în educația modernă. Cu sprijinul Ministerului Educației și colaborarea cu Universitatea de Stat din Moldova (USM), evenimentul a întrunit profesioniști de prestigiu în domeniul educației.

Speakerii, cu o vastă expertiză în domeniu, au captivat audiența cu prezentări memorabile și discuții provocatoare. Radu Jugureanu a împărtășit o incursiune în istoria eLearning-ului, de la origini până la conceptele de inteligență artificială, provocând gândirea asupra evoluției digitale a educației.

Viorica Goraș-Postică a adus în discuție rolul transformativ al leadership-ului în educație, evidențiind importanța procesului de proiectare și evaluare în transformarea cadrelor didactice.

Alți speakeri precum Cristian Lucaci, Geanina Spiriduș, Ecaterina Moga, și alții, au adus perspective variate despre arta de a inspira, de a transforma și curajul necesar pentru a conduce în mediul educațional.

În paralel, atelierele susținute de formatori de prestigiu precum Viorica Andrițchi, Liviu Ursache, Lucia Argint și alții, au oferit instrumente practice și abordări inovatoare în asigurarea calității managementului și a conducerii educaționale.

Pe lângă prezentările inspiraționale și atelierele practice, conferința a creat o platformă valoroasă pentru schimbul de idei și interacțiunea dintre experți și participanți. Atmosfera vibrantă și entuziasmul transmis de toți cei implicați au făcut din această zi un moment memorabil în sfera educației.

Această conferință a reprezentat un cadru excelent pentru înțelegerea mai profundă a conceptelor cheie din domeniul educației, punând accent pe aspecte vitale precum transformarea, creativitatea și inovația în leadership-ul educațional.

Echipa Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” a fost onorată să colaboreze cu o serie de parteneri de înaltă prestanță, contribuind la succesul remarcabil al Conferinței Naționale „Leadershipul Autentic – Între Creativitate și Inventică”.

Printre partenerii noștri deosebit de valoroși care au fost esențiali în desfășurarea acestei conferințe se numără Universitatea de Stat din Moldova, Asociația Britanică a Psihologilor, Centrul Educaţional PRO DIDACTICA, Centrul de Formare Continuă și Leadership de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Moldova, Agenția Națională de Asigurarea Calității în Educație și Cercetare (ANACEC), Centrul de Resurse pentru Formare Continuă de la Universitatea de Stat din Moldova, alături de alte instituții de învățământ și organizații de prestigiu:

  • Colegiul „Richard Wurmbrand” din Iași, România
  • Seven Hills International School din Iași, România
  • Liceul Teoretic „Mihai Sadoveanu” din Călărași, Moldova
  • Asociația „Dă Mai Departe” din Bacău, România
  • Centrul de Creație și Cultură „FINEAS” din Bacău, România
  • Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova

Efortul comun și susținerea oferită de acești parteneri au fost esențiale pentru realizarea și succesul acestei conferințe, marcând o colaborare semnificativă și durabilă în domeniul educației și leadership-ului.

Moment de Inspirare și Inovație

Conferința a reprezentat un moment cheie pentru participanți de a explora și experimenta noi concepte și abordări inovatoare în educație. Interacțiunea directă cu experții din domeniu a oferit posibilitatea de a îmbogăți cunoștințele și abilitățile învățătorilor și elevilor prezenți.

Vedeți câteva secvențe importante surprinse în cadrul conferinței.

Suntem încântați să fim martorii unei participări active și interesante și suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la succesul acestei conferințe.

Cu drag,
Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”

Alte noutăți

📢 Mândria noastră crește odată cu noile succese ale prometeistelor, care s-au clasat pe locul I în cadrul Olimpiadei Republicane

Vezi mai mult »

📢 Suntem deosebit de bucuroși de noile succese ale elevilor noștri, premianți la Olimpiada Republicană de matematică!📝 🎉 Sincere felicitări

Vezi mai mult »