Noutăți

Acasă/Noutăți

Proiectul „Med Talks”

Participanți:1.Dermatolog 2.Oftalmolog 3.Neurolog

Organizat de:Club condus de Grecu Elena cu elevii cl.

Data desfășurării:

Despre proiect:

Proiectul Med Talks constă în întâlniri ale elevilor prometeiști, atât virtuale, cât și fizice, cu cei mai buni specialiști din țară din domenii ca: neurologia, dermatologia, endocrinologia, nefrologia, hematologia, oftalmologia, gastroenterologia, etc.
Coordonatorul proiectului este doamna Grecu Elena, profesoară de biologie,iar membrii și organizatorii clubului sunt elevii claselor a XI-a “B” și “C”: Malcoci Delia, Chișca Valencia, Rapcea Alina, Baidaus Paula, Mutruc Victoria.
Clubul MED TALKS oferă oportunitatea de a afla mai multe detalii despre domeniul în care fiecare invitat activează, dar și de a avea un dialog constructiv cu aceștia, sub formatul întrebare/răspuns, iar obiectivele principale ale întâlnirilor sunt de a familiariza elevii cu diverse sfere de activitate mai puțin cunoscute, de a motiva pe elevi în vederea urmării unei profesii în domeniul sănătății/medicinei. La fel, este o bună oportunitate de aprofundare a cunoștințelor dobândite la orele de biologie/anatomie, cât și de consolidare a relației părinte-profesor- elev, întrucât invitații sunt și părinți ai elevilor din liceu.
În cadrul primei ediții (11.11.2021) am avut în calitate de invitat pe Dan Lîsîi – Doctor în Medicină, conferențiar universitar, medic neurochirurg și Pîrvu Diana – medic neurolog.
La ediția a 2-a (02.12.2021), a fost invitată doamna Chișca Veronica – medic chirurg oftalmolog, lector USMF „Nicolae Testemițeanu”.
Ediția a 2-a (24.02.2022) a fost condusă de către doamna Vera Malcoci, dermato-cosmetolog.

 

Dacă îți dorești ca viitorul tău sa aibă tangență cu medicina sau dacă ești, pur și simplu, interesat de sănătatea ta și a celor din jur, dorind să afli mai multe despre domenii ca: neurologia, dermatologia, oftalmologia etc., atunci MED TALKS îți este, cu siguranță, destinat!
Proiectul dat constă în întâlniri atât virtuale, cât și fizice, cu cei mai buni specialiști din țară. MED TALKS îți oferă oportunitatea de a afla mai multe detalii despre domeniul în care fiecare invitat activează, dar și de a avea un dialog constructiv cu aceștia, sub formatul întrebare/răspuns.
Pentru a nu rata prima întâlnire din cadrul proiectului, vă îndemnăm să dați follow paginii noastre de instagram!
Fiți cu ochii pe noi, echipa organizatoare: elevele clasei a XI-a B și a XI-a C: Malcoci Delia, Baidaus Paula, Rapcea Alina, Cechina Nicoleta, Chișca Valencia și Mutruc Victoria. Coordonator: Elena Grecu, profesoară de biologie, LCI ,,Prometeu-Prim”.


ed.2 – joi, 2 decembrie 2021, ora 16:00 p

Chișca Veronica – Medic chirurg oftalmolog, lector USMF „Nicolae Testemițeanu”

⦁ Date generale proiect
Med Talks este un proiect nou în cadrul LCI “Prometeu-Prim”, lansat la data de 06.10.2021. Acesta constă din întâlniri atât virtuale, cât și fizice, dintre elevi și medici. Specialiștii invitați sunt inclusiv și părinți ai elevilor din liceu. Totodată, elevii dispun de posibilitatea de a-și aprofunda cunoștințele în domenii ca: neurologia, dermatologia, endocrinologia, nefrologia, hematologia, oftalmologia, gastroenterologia etc.
Cercul este organizat de către 5 eleve din clasele a XI-a “B” și “C” : Malcoci Delia, Chișca Valencia, Rapcea Alina, Baidaus Paula, Mutruc Victoria, ghidate de profesoara de biologie- Grecu Elena.
Cercul este destinat atât elevilor din gimnaziu, câtși celor din liceu.

⦁ Obiectivele proiectului
⦁ Motivarea elevilor în vederea urmării unei profesii în domeniul sănătății/medicinei
⦁ Familiarizarea elevilor cu diverse sfere de activitate mai puțin cunoscute
⦁ Aprofundarea cunoștințelor dobândite la orele de biologie/anatomie
⦁ Consolidarea relației părinte- professor- elev, întrucât invitații sunt și părinți ai elevilor din liceu

⦁ Descrierea activității până la momentul actual
Până la momentul de față, s-au desfășurat deja 2 întâlniri Med Talks. Primii invitați din data de 11.11.2021 au fost Dan Lîsîi- Doctor în Medicină, conferențiar universitar, medic neurochirurg și Pîrvu Diana- medic neurolog. A doua întâlnire, ce s-a desfășurat pe 02.12.2021, a avut-o în calitate de invitat pe Chișca Veronica- chirurg oftalmolog, lector universitar. Alături de cei 3 specialiști, elevii au aflat mai multe despre modul în care decurge o intervenție chirurgicală, despre cum își pot controla corect emoțiile, despre relevanța unui mod de viață sănătos etc. În contextul epidemiologic actual, sesiunile s-au putut desfășura exclusiv online. Acestea au constat dintr-un dialog constructiv, sub formatul întrebare- răspuns dintre elevi și medici.


ED: 3. ora 17.00 24.02.2022.

Dermatologie

Vera Malcoci, dermato-cosmetolog.
Pentru acest semetru școlar, este planificată desfășurarea a încă 10-12 întâlniri cu specialiștii. Următorul nostru invitat este Malcoci Vera- medic dermatolog.

Alte noutăți

📢 Mândria noastră crește odată cu noile succese ale prometeistelor, care s-au clasat pe locul I în cadrul Olimpiadei Republicane

Vezi mai mult »

📢 Suntem deosebit de bucuroși de noile succese ale elevilor noștri, premianți la Olimpiada Republicană de matematică!📝 🎉 Sincere felicitări

Vezi mai mult »

🏆Felicităm cordial elevii prometeiști ai claselor a VI-a, pentru rezultatele obținute în cadrul Olimpiadei școlare la istoria românilor și universală,

Vezi mai mult »