evenimente

Seminarul național de formare a cadrelor didactice cu tematica „Dinamizarea practicilor comunicării orale”

 

În incinta Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, la data de 7 – 8 decembrie s-a desfășurat seminarul național de formare a cadrelor didactice cu tematica „Dinamizarea practicilor comunicării orale”,  modulul „Dezvoltarea competențelor de comunicare orală la lecția de limbă franceză”, cu implicarea a 32 de  profesori  de limbă franceză  din mun. Chișinău. Seminarul a fost moderat de formatorul internațional, Doamna Halyna Kutasevych, doctor în filologie, conferențiar universitar, Universitatea Națională „Yuriy Fedcovych”, Cernăuți, Ucraina.

Seminarul a fost organizat la inițiativa profesorilor de limbă franceză, Liceul „Prometeu-Prim”, Catedra de Limbi Străine, în parteneriat cu  Asociației Profesorilor de Limbă Franceză, Ambasada Franței și Alianța Franceză din Moldova.

Seminarul a vizat aspectul praxiologic al dezvoltării competențelor practice la orele de limbă franceză, conceperea și utilizarea strategiilor de lucru  în scopul dinamizării interacțiunii orală între elevi în diferite situații de comunicare.